بررسی پورت USB 3.2 Gen 1 و مقایسه آن با پورت های قبلی

 

Universal Serial Bus یا USB مدت هاست که وجود دارد و ما از آن برای اتصال طیف گسترده ای از دستگاه ها به سخت افزار ورودی استفاده می کنیم. با گذشت زمان ، استانداردها باید به روز شوند تا با سخت افزار مدرن و نیازهای کاربر نهایی مطابقت داشته باشند.
USB-IF (انجمن مجریان USB) از تغییر نام تجاری هر دو مشخصات USB 3.0 و USB 3.1 در هفته آخر فوریه 2019 خبر داد (بله ، دژاوو واقعی است ، دوباره تکرار می شود).
تحت این تغییر نام تجاری ، استانداردی که قبلاً به عنوان USB 3.0 یا USB 3.1 Gen 1 شناخته می شد اکنون USB 3.2 Gen 1 نامیده می شود. بعلاوه ، استاندارد قبلی که با عنوان USB 3.1 Gen 2 شناخته می شد اکنون به USB 3.2 Gen 2 تغییر نام می یابد.

علاوه بر هرج و مرج ، مشخصاتی که تصور می شد به سادگی USB 3.2 نامیده می شود ، اکنون USB 3.2 Gen 2×2 نامیده می شود! استاندارد جدید دو برابر توان عملیاتی را که توسط USB 3.2 Gen 2 ارائه می دهد (بنابراین ، 2×2) ارائه می دهد.

دلیل این نامگذاری عجیب و غریب ممکن است از نقطه نظر فنی منطقی باشد ، اما یک کاربر متوسط تفاوت بین این استانداردها را درک نمی کند.
در اینجا جدولی آورده شده است که طرح های جدید نامگذاری را به همراه نام های قدیمی و حداکثر سرعت آنها بیان می کند. این باید به شما کمک کند بسیار بهتر به مرور فضای USB بروید

 

USB 3.2 از نظر ظاهری ممکن است به صورت USB C که پورت کوچک و متقارن و جالبی است، در وسایل به کار رود و همین‌طور ممکن است به شکل USB A که ظاهر مستطیلی‌شکل و نسبتاً بزرگ و البته قدیمی آن است، پیاده‌سازی شود.

لوگوی USB 3.2 از اصطلاح SUPERSPEED++ استفاده می‌کند و لوگوی USB 3.1 Gen 2‌ از اصطلاح SUPERSPEED+ و USB 3.0 و USB 3.1 Gen 1 که سرعت مشابهی دارند، SUPERSPEED محسوب می‌شوند. در گذشته USB 2.0 با عبارت HI-SPEED توصیف می‌شد که اکنون اشاره‌ای به آن نمی‌شود و پورتی کاملاً متداول و معمولی است.

ظاهر پورت USB و سرعت آن

اما آیا USB 3.2 به صورت پورت معمولی USB A که در حال حاضر همچنان پرکاربردترین پورت در لپ‌تاپ‌ها و مادربوردها است، همین سرعت عالی را دارد؟

پاسخ منفی است. در حقیقت از ۲ پین و سیم‌های مربوطه که در پورت USB Type C‌ موجود است، استفاده شده تا این سرعت عالی به دست آید و این یعنی استاندارد USB 3.2 تنها در پورت USB C است که سرعت ۲ گیگابایت بر ثانیه‌ای خود را نشان می‌دهد.

سرعت جابجایی فایل بسیار کمتر از سرعت پورت خواهد بود

اشتباهی که بین کاربران عمومی و حتی نیمه‌حرفه‌ای متداول است، این است که تصور می‌کنند سرعت پورت همان سرعت جابجایی فایل است و این یعنی در کمتر از ۱ ثانیه، یک فیلم فول اچ‌دی MKV را کپی خواهند کرد! اما این مسأله کاملاً اشتباه است. پورت USB یک گذرگاه بسیار عریض و سریع است اما اینکه هارددیسک‌ها و SSDچه قدر سریع فایل‌ها را می‌خوانند و می‌نویسند، مقوله‌ای متفاوت است.
هارد شما کند است و نه پورتی که گذرگاه عبور داده است

حداکثر سرعت یک هارد اکسترنال معمولی به زحمت به ۲۰۰ مگابایت بر ثانیه می‌رسد، حتی یک هارد اکسترنال از نوع SSD و همین‌طور فلش‌درایوهای USB C و غیره، به زحمت به سرعت 500 مگابایت بر ثانیه و حداکثر ۱ گیگابایت بر ثانیه نزدیک می‌شوند. بنابراین با دیدن پورت USB C روی بدنه‌ی لپ‌تاپ یا پشت مادربورد، و همین‌طور دیدن کانکتور USB C روی یک فلش‌درایو فوق‌العاده سریع و گران، تصور نکنید که می‌توان به سرعت سرسام‌آور ۲ گیگابایت بر ثانیه حین جابجایی فایل‌ها رسید.

و اما سازندگان سخت‌افزار

زمانی که USB 3.1‌ با دو کنترلر Gen 1 و Gen 2 معرفی شد، بسیاری از محصولات سخت‌افزاری و همین‌طور گوشی‌ها وارد بازار شدند و در صفحه‌ی مشخصات و روی بسته‌بندی، فقط نام USB C ذکر می‌شد. اشاره‌ای به سرعت این پورت نمی‌شد.
سرعت USBها ارتباط مستقیمی با قیافه و ظاهر پورت ندارد! USB C شاید ‌هم‌سرعت میکرویو‌اس‌بی باشد

در گوشی‌های مجهز به پورت بسیار سریع USB C، معمولاً کلاس سرعتی همان USB 2.0‌ است. به هر حال ۶۰ مگابایت بر ثانیه برای جابجا کردن فایل‌های از گوشی به کامپیوتر، بسیار عالی است و شاید هیچ گوشی‌ای حین جابجایی ویدیوهای رزولوشن بالا، این سرعت را نداشته باشد. اما ظاهراً اغلب کاربران تصور می‌کنند که USB C بسیار سریع‌تر از میکرویو‌اس‌بی است، حال آنکه سرعت این دو پورت در گوشی‌های مختلف، یکسان است. در مادربوردها و لپ‌تاپ‌ها نیز استفاده از USB 3.1 Gen 1 که در حقیقت سرعت USB 3.0‌ را دارد، بسیار اتفاق افتاده، ولیکن روی بسته‌بندی محصول ممکن است هیچ اشاره‌ای به سرعت پورت‌های USB C نشده باشد.
USB C‌ برای شارژ سریع با جریان الکتریکی بالا، عالی است

توجه: حداکثر توان الکتریکی که در هر نوع پورت USB قابل‌انتقال است، کاملاً متفاوت است. USB 2.0 با ولتاژ ۵ ولت و جریان حداکثر ۰.۵ آمپر، ۲.۵ وات توان الکتریکی را منتقل می‌کند که در حقیقت حاصلضرب ولتاژ و جریان است. USB 3.0‌ با حداکثر جریان ۹۰۰ میلی‌آمپر، ۴.۵ واتی است ولیکن USB C می‌تواند حداکثر ۱۰۰ وات را هم منتقل کند که البته نیاز به پورتی باکیفیت عالی و کابلی مرغوب دارد. علت اصلی استفاده از USB C در گوشی‌ها و برخی اولترابوک‌ها، سرعت آن نیست بلکه برای برای بهبود سرعت شارژ از USB C استفاده شده و ممکن است سرعت جابجایی فایل طبق پروتکل سرعتی USB 2.0‌ تنظیم شده باشد.

بنابراین دقت کنید که USB C صرفاً ظاهر پورت است. سرعت آن ممکن است طبق استاندارد USB 3.2‌ یا USB 3.1 Gen 2 و یا USB 3.0 تنظیم شده باشد و به این ترتیب فاکتوری که به برتری یک مدل جدید نسبت به مدل‌های ارزان‌تر و قدیمی‌تر بیانجامد، نیست! اما USB C معمولاً از نظر حداکثر توان الکتریکی، به مراتب بهتر از USB A و میکرویو‌اس‌بی است

 

دیدگاهتان را بنویسید